Футбол.

Чемпіонат України (І ліга): збірна туру.

Портал Sport Arena називає символічну збірну чергового туру в Першій лізі сезону 2016/17. В ній двоє “містян” і тренер сумської команди.

ВОРОТАР – АНТОН СИТНИКОВ (ГІРНИК-СПОРТ)

ПРАВИЙ ЗАХИСНИК – ТАРАС ПІНЧУК (ОБОЛОНЬ-БРОВАР)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ЗАХИСНИК – СТЕПАН КЛЕКОТ (ФК ТЕРНОПІЛЬ)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ЗАХИСНИК – ЛЕВАН МАХАРАДЗЕ (ЧЕРКАСЬКИЙ ДНІПРО)

ЛІВИЙ ЗАХИСНИК – ПЕТРО СТАСЮК (СКАЛА)

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПІВЗАХИСНИК – ЕГОР ДЕМЧЕНКО (АВАНГАРД)

ПРАВИЙ ПІВЗАХИСНИК – ВІТАЛІЙ СОБКО (АВАНГАРД)

АТАКУЧЧИЙ ПІВЗАХИСНИК – ІГОР ПОРУЧИНСЬКИЙ (СКАЛА)

ЛІВИЙ ПІВЗАХИСНИК – АНТОН САВІН (ПФК СУМИ)

Поставимо на лівий фланг вінгера сумчан Савіна, який провів свій найкращий матч за ПФК Суми. З перших хвилин відрізнявся активністю, неодноразово обігравав один в один суперників, багато разів націленими передачами загострював ситуацію в чужій штрафній площадці. Це він зрівняв рахунок, чітко реалізувавши свій шанс, а також навішував м’яч в штрафну, що в підсумку призвело до голу Яровенко.

НАПАДНИК – ОЛЕКСАНДР БОНДАРЕНКО (КОЛОС)
НАПАДНИК – ОЛЕКСАНДР ЯРОВЕНКО (ПФК СУМИ)

Яровенко зіграв кращий матч з самого початку весняної частини сезону – двома голами зломив опір Інгульця, який програв останній домашній поєдинок сезону. Підкараулив м’яч у воротарському, вивівши гостей вперед, а також впевнено реалізував пенальті. Міг забивати ще, постійно залишаючись в грі.

ТРЕНЕР ТУРУ – АНАТОЛІЙ БЕЗСМЕРТНИЙ (ПФК СУМИ)

Разом з аналітиками Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу відзначаємо головного тренера ПФК Суми. Безсмертний – п’ятий, хто прийняв кермо влади сумської командою по ходу цього дуже непростого сезону. Він прийшов перед самим відновленням сезону, не мав можливості комплектувати і готувати команду по ходу зимових зборів. Проте, оркестр вільних агентів заграв в унісон. Ця команда не завжди брала максимум, але намагалася чіплятися за кожну нічейку. Зірвавши джек-пот в Петрово, вона залишила собі шанси на збереження прописки. Інгулець вдалося обіграти навіть при невдалих обставин: вимушена заміна в дебюті, перший пропущений м’яч, неоптимальний склад.

ГЕРОЙ ТУРУ – ІГОР ПОРУЧИНСЬКИЙ (СКАЛА)