Карате.

9-й Чемпіонат України (для всіх вікових груп)

КАРАТЕ32170 спортсменів з 25 країн в румунському місті Клуж-Напока змагались за медалі 9-го Чемпіонату Європи для всіх вікових груп (Всесвітня Спілка Федерацій Карате WUKF).

В загальному заліку Україна посіла 9 місце (7 золотих, 3 срібних та 6 бронзових медалей). Внесок сумчан в скарбничку збірної – два золота та одна бронза.

20 річний студент СумДУ Олександр МАЛЕНКО (чемпіон Європи 2016 року) успішно захистив свій титул, здобувши впевнену перемогу в куміте серед чоловіків 21-35 років (категорія до 65 кг). Друга медаль (бронзова) була завойована в куміте юніорів (18-20 років, 65 кг). Тільки суддівські помилки завадили Олександру стати дворазовим чемпіоном континенту. В третьому фіналі (ката серед юніорів 18-20 років) Маленко посів 5 місце.

Золоту медаль завоював студент Конотопського коледжу СумДУ Артур ПОНОМАРЬОВ, який був кращим в ката серед кадетів 15-17 років.

За крок до медалі зупинилася ще одна представниця СумДУ Марина ПРОКОПЕНКО – вона стала фіналісткою в ката, як у своїй категорії 18-20 років, так і в більш старшій категорії 21-34 років. В підсумку 4 та 5 місця відповідно.

До чемпіонату наших призерів готували тренери Анатолій ЛОЗОВИЙ (ДЮСШ «Авангард»-клуб «Терра-Суми») та Григорій ХЛИСТЕНКОВ (клуб «Воїн», Конотоп)