Футбол.

«Топ-33» від Sport Arena.

Sport Arena називає символічну збірну Першої ліги за підсумками літа і осені сезону 2016/2017.

top11-1

У число 33-х кращих потрапили гравець “Нафтовика” Іраклій Циколія, колишній гравець “Сум” Артур Западня, футболіст сумської команди Іван Брікнер, охтирської Євген Лозовий і тепер уже екс-гравець «Нафтовика» Леван Арвеладзе.

ВОРОТАРІ

№1 – Рустам Худжамов (Іллічівець)

№2 – Денис Сидоренко (Геліос)

№3 – Богдан Когут (Верес)

ПРАВІ ЗАХИСНИКИ

№1 – Денис Фаворов (Десна)

№2 – Іраклій Циколія (Нафтовик-Укрнафта)

Охтирська оборона видала просто чудовий результат (всього 14 пропущених – лише на один більше Геліоса і на рівні лідера), і це навіть при тому, що в цьому році вона переживала вимушені перестановки. А одне з найприємніших вражень залишив Циколія, активно і продуктивно відпрацював на цій позиції. І, до речі, вміє зіграти і на інших місцях – в залежності від потреби команди. Найяскравіший, напевно, матч Іраклій зіграв проти своєї колишньої команди – Буковини, опинившись причетним до двох з трьох голів своєї команди.

№3 – Олександр Насонов (Іллічівець)

 

ЦЕНТРАЛЬНІ ЗАХИСНИКИ

№1 – Сергій Лобойко (Геліос)

№2 – Сергій Борзенко (Верес)

№3 – Олег Тарасенко (Черкаський Дніпро)

 

ЦЕНТРАЛЬНІ ЗАХИСНИКИ

№1 – Сергій Вакуленко (Іллічівець)

№2 – Роман Гончаренко (Черкаський Дніпро)

№3 – Вадим Мельник (Десна)

 

ЛІВІ ЗАХИСНИКИ

№1 – Артур Западня (Верес)

№2 – Дмитро Ульянов (Авангард)

№3 – Богдан Кушніренко (ФК Полтава)

 

ЦЕНТРАЛЬНІ ПІВЗАХИСНИКИ

№1 – Дмитро Мішнєв (Іллічівець)

№2 – Іван Брікнер (ПФК Суми)

Ми вже давно відзначаємо Брікнера, але зараз доводиться констатувати – Іван став повноправним лідером своєї команди. Граючи в центрі півзахисту, він багато уваги приділяв організації гри і атакам. Він – один з тих, хто постійно націлений на ворота і багато б’є. Часто саме Брікнер загострював комбінації і одним рухом повністю міняв їх вектор. З чотирма голами і двома ассистами Іван – один з найефективніших гравців сумчан. Такий показник в принципі викликає повагу, а демонструвати його в скромній, омолоджує команді – подвійно почесно.

№3 – Олександр Поздєєв (Колос)

 

ПРАВІ ПІВЗАХИСНИКИ

№1 – Ілля Коваленко (Оболонь-Бровар)

№2 – Денис Кожанов (Іллічівець)

№3 – Антон Котляр (Верес)

 

Атакуючий півзахисник

№1 – Джемаль Кізілатеш (Арсенал-Київ)

№2 – Максим Марусич (Гірник-Спорт)

№3 – Євген Лозовий (Нафтовик-Укрнафта)

Один з найпродуктивніших півзахисників дивізіону (3 голи і 5 ассистів), здатний одним пасом розрізати оборону суперників і сповна використовувати нестиковки в їх редутах. Справжнім одкровенням стало те, як Лозовій влився в добре організовану гру охтирчан. Часом він по-справжньому диригував їх грою, і такого гравця часом не вистачало їм раніше.

 

ЛІВІ ПІВЗАХИСНИКИ

№1 – Руслан Кисіль (Іллічівець)

№2 – Єгор Картушов (Десна)

№3 – Євген Морозко (Колос)

 

НАПАДНИКИ

№1 – Руслан Степанюк (Верес)

№2 – Адерінсола Есеола (Арсенал-Київ)

№3 – Ігор Кирієнко (Гірник-Спорт)

 

НАПАДНИКИ

№1 – Олександр Філіппов (Десна)

№2 – Леван Арвеладзе (Нафтовик-Укрнафта)

Ставимо в атаку одного з найцікавіших гравців чемпіонату, який у охтирчан виконував роль «шпигуна атаки» – такої собі «помилкової дев’ятки». При цьому неважливо, якою була його номінальна позиція – присутність Левана означало, що його команда закрутить голову суперникам блискавичними атаками з розривом оборони. З швидкими переміщеннями, дуже тонким пасом і умінням несподівано очолити і особисто завершити комбінацію Арвеладзе був одним з найважчих «підопічних» для захисників дивізіону. 6 голів і 5 ассистів – його внесок в успіхи Нафтовика-Укрнафти великий, і тим прикріше для охтирчан, що він змінить клуб і у весняній частині сезону буде виступати вже за Десну.

№3 – Олександр Бондаренко (Колос)