Біатлон.

Кубок світу.

ukr_zh

Бронзові призерки в естафеті на етапі Кубку світу в По клюці – уродженка Сум Анастасія Меркушина та Олена Підгрудна прокоментували гонку.

Анастасія Меркушина:

«Коли Григорій Іванович сказав, що біжу четвертий етап, я вирішила, що він пожартував. Потім зрозуміла, що тренери не жартують, пішла до них і кажу: «Ви знущаєтесь?». Я і так боялася стартувати в естафеті, а тут ще й четвертий етап. Виходу не було, довелося зібратися, налаштуватися. Те, що дівчата створили мені запас за часом не вселило в мене впевненість, я навпаки ще більше злякалася. Адже розумію, що поки ще програю багато ходом, так як занадто юна. Коли тренери побачили, що я на першому колі не програвала Далмайер, то стали кричати, щоб я бігла повільніше. Але у мене було відмінне самопочуття, було бажання стартувати. Так буває не кожен день, добре, що сьогодні так вийшло. В Естерсунді у мене нічого не виходило, а тут приїхав мій тато і підтримав мене».

Олена Підгрушна:

«Коли Настя закрила стійку, то я їй кричала з усіх сил, не знаю, чула вона мене чи ні. Нам дуже хотілося потрапити на подіум, тому підтримували Настю, як могли. Коли мене все почали вітати, я попросила почекати поки Настя фінішує, всяке може статися на останньому колі».

 

69392

Олена Підгрушна:

«На фініші ми були дуже щасливі, так як гонки в попередні дні складалися не кращим чином. Після хвороби я все ніяк не можу повернутися в своє нормальний фізичний стан. Плюс, в Поклюці приїхало дуже багато вболівальників і керівництво федерації. На передачі я випадково вдарила Юлю, було таке. Чомусь я думала, що вона буде з лівого боку, а вона поїхала з правого боку. А я махнула рукою і гарненько так вдарила її. Відразу крикнула «Вибач».

Анастасія Меркушина:

«Зрозуміло, що після Ріднау мені було важко. Тут нова траса, на якій я вчора навіть не тренувалася. Вранці спробувала коло, вогневий рубіж, рада, що цього виявилося достатньо».