Панкратіон.

Чемпіонат світу.

pankrСтолиця Грузії приймала чемпіонат світу з панкратіону («традишн», «еліт»). В Тбілісі поборотись за медалі світової першості приїхали понад 500 спортсменів з 20 країн.

 

У складі збірної України виступали і сумські панкратиасти. Кожен з 8 сумських спортсменів, які приїхали на змагання в Грузію, завоювали медалі.

 

У перший день змагань проходив чемпіонат світу серед молоді та юніорів, де перемогу здобув Альберт Мосьпан (вагова категорія до 57 кг) – студент Інституту фізичної культури Сумдпу імені А. С. Макаренко.

 

У другий день проходили змагання в розділі «традишн» серед чоловіків та жінок, у яких взяли участь спортсмени з 14 країн. Команда України у цьому розділі завоювала ІІ командне місце.  Наші дівчата внесли вагомий внесок в успіх збірної, вигравши 2 золоті медалі: дебютантка – Маргарита Ткаченко (вагова категорія до 58 кг) показала відмінний результат, не залишивши трьох суперницям жодних шансів; Олена Сушко (вагова категорія +71 кг) другий раз підтвердила статус чемпіонки світу.

 

Дмитро Баранов (вагова категорія до 62 кг) впевнено проходив своїх суперників, показавши відмінну ударну техніку і тактику бою, але у фінальній сутичці поступився і посів друге місце.

 

Бронзовими призерами стали: Денис Ніконець (вагова категорія до 62 кг), який з легкістю виграв першу зустріч, показавши відмінну ударну техніку і тактику бою, але програв у півфінальній зустрічі; Кирило Горобець (вагова категорія до 71 кг), першу зустріч програвши по балам чемпіону світу, в результаті виграв «втішні» зустрічі за бронзу.

 

Заслужений майстер спорту, багаторазовий Чемпіон світу та Європи Сергій Гузєв (вагова категорія до 84 кг), борючись з сильним суперником з Росії, отримав травму під час першої зустрічі, яку у підсумку програв по балам. Але через біль, показував відмінну техніку і фізичну витривалість, виборов титул бронзового призера змагань.

 

У третій день проходили змагання в розділі «еліт» – більш видовищні та емоційні. Наші спортсмени після першого важкого дня змагань, втомлені і з травмами проявили волю і показали кращі результати. Дмитро Баранов (вагова категорія 62 кг), в черговий раз продемонстрував високу спортивну майстерність і став чемпіоном. Альберт Мосьпан (вагова категорія до 57 кг), продемонструвавши свою майстерність, зайняв ІІІ місце і змусив задуматися своїх старших колег про те, що через кілька років він складе їм здорову та якісну конкуренцію. Ще один спортсмен нашої команди – Олександр Козлов (66 кг), пройшов бойове хрещення в повноконтактній версії і зайняв ІІІ місце.

 

Після тижневого відпочинку будуть проходити навчально-тренувальні збори, присвячені передзмагальної підготовці до Чемпіонату України, який пройде 08-12 грудня в р. Харків.