Волейбол.

Суми без волейболу.

article953

Срібний призер сезонів 2013/14 та 2014/15 «Хімпром-СумДУ» знімається з участі в чемпіонаті України. Про це йдеться в повідомленні офіційного сайту федерації волейболу України.

Відповідний лист надійшов на адресу ФВУ:

«Управління молоді та спорту Сумської обласної державної адміністрації впродовж майже двох місяців намагалося вирішити питання фінансування команди «Хімпром-СумДУ». В чисельних нарадах з керівництвом міста, депутатами, керівниками підприємств міста та області обговорювалися питання співфінансування команди. Наразі підприємств, які мають фінансову спроможність підтримати волейбольну команду немає. З обласного бюджету можливо фінансування до 1 млн. гривень, але цього замало для нормального існування команди. На жаль керівництво міста на спромоглося допомогти вирішити проблему. Прорахувавши всі можливості фінансування з обласного та міського бюджетів, бюджету Сумського Державного Університету дійшли висновку про зняття команди з XXVI Чемпіонату України серед чоловічих команд суперліги».

Виникає питання, чому лист про відмову команди від участі в змаганнях підписаний не керівництвом клубу, а начальником правління молоді і спорту Сумської ОДА Дмитром Лантушенком.

Місце «хіміків» в супер-лізі вже зайняв «Фаворит» з Лубнів.