Волейбол.

Чемпіонат України.

_volej

За підсумками зібрання в офісі Федерації волейболу України за участю представників команд став відомий формат проведення чемпіонату України серед чоловіків сезону-2016/17. Про це повідомляє сайт ФВУ.

В сезоні 2016/17 у чоловічій Суперлізі гратимуть вісім команд: харківський «Локомотив», дніпровський «Дніпро», львівський «Барком-Кажани», ВСК «Юракадемія», сумський «СумДУ», ВК «Вінниця», хмельницький «Новатор» та чернігівський «Буревісник-ШВСМ».

Чемпіон України сезону-2016/17 буде визначений за підсумком трьох етапів. Перший – регулярний чемпіонат, який складатиметься з 14-ти турів, де команди зіграють спарені матчі вдома та на виїзді. Другий етап – турніри першої (1-4-е місця) та другої четвірок (5-8-е місця), де команди традиційно стартуватимуть з бонусними очками (3,2,1,0). Третій етап – плей-офф за перше та третє місця (до 3-х перемог).

Команда, яка займе останнє, восьме, місце в чемпіонаті, «вилітає» у вищу лігу, а колектив, який посяде сьому позицію, зіграє серію перехідних матчів (до 3-х перемог) з другою командою вищої ліги.