Естетична гімнастика.

Білоруські досягнення сумчанок.

e_g

Президент Міжнародної федерації естетичної гімнастики Тетяна Мірошниченко, президент естетичної гімнастики України Василь Споришев, а також хореограф Ірина Ткаченко та сумські “Грації”.

В столиці Білорусі місті Мінськ пройшов міжнародний турнір з естетичної гімнастики «Сільфіда 2016».

У змаганнях взяли участь понад 500 юних гімнасток з України, Білорусії та Росії. На килимі виступали команди вікових категоріях від 4 до 14 лет.

Україну на цих змаганнях представляли три команди, дві з яких є вихованками сумського тренера Катерини Карпенко (майстра спорту з естетичної гімнастики, п’ятикратної чемпіонки України, срібної призерка етапу кубка світу в 2008 році в Болгарії, бронзової призерки Чемпіонату Європи в 2009 році, багаторазової переможниці міжнародних турнірів) та хореографа Ірини Ткаченко.

Юні сумчанки здобули в Білорусі дві срібні медалі. Команда «Грація – Б’юті» в складі Катя та Поліна Кравець, Катя Нігроенко, Емілія Підлісна, Вероніка Кисельова, Ніколь Бережник та Ліза Савіна стала другою в категорії 8-10 років. А гімнастки з «Грація – Кіндер» – Поліна Гавриленко, Настя Глазун, Маша Захарченко, Поліна Захарченко, Оля Кизима, Катя Манько, Соня Мацуєва, Маша Моцненко, Маша Недайвода, Даша Світлична, Соня Твердоус – здобули срібло в категорії 6-8 років. При цьому наші дівчата перемогли сильні команди клуби Росії та Білорусії.