Футбол.

Першість України: І ліга, збірні туру

Інтернет-портали UA-Футбол та football.ua склали символічні збірні першого туру нового сезону першої ліги. Відзначили журналісти і гравців «Сум» та «Нафтовика».

ua-futbol-1Збірна туру від UA-Футбол:

Віталій Мирний (“Черкаський Дніпро”). Воротар

Артур Западня (ПФК “Суми”). Лівий захисник

 Артуру не вдалося закріпитися влітку в “Олімпіку” і він повернувся в “Суми”, продовжуючи залишатися тут практично безальтернативним варіантом на лівому фланзі оборони. В обох пропущених сумчанами м’ячах важко звинувачувати Пастку, захисник провів традиційно для себе сильний матч, не дозволивши особливо розбігтися своїм головним опонентам: Іванову і Зозулі. Але особняком, звичайно ж, варто гол гравця, який дозволив “городянам” завоювати непросте очко в Полтаві.

 

Андрій Корнєв (“Оболонь-Бровар”). Центральний захисник

Юрій Буличов (МФК “Миколаїв”). Правий захисник

Антон Шевчук (“Оболонь-Бровар”). Лівий півзахисник

Ігор Луценко (“Геліос” Харків). Опорний півзахисник

Анатолій Масалов (ФК “Полтава”). Опорний півзахисник

Юрій Глущук (“Іллічівець” Маріуполь). Правий півзахисник

Костянтин Кравченко (“Десна” Чернігів). Атакуючий півзахисник

Ахлідін Ісраїлов (“Динамо-2” Київ). Атакуючий півзахисник

Валерій Сторубльовцев (“Нафтовик-Укрнафта” Охтирка). Нападник.

Традиційно настирливий і активний форвард в новій для себе команді не зупинявся ні на хвилину, постійно перебуваючи в пошуках свого шансу, не дозволяючи розслабитися чернігівським захисникам і постійно нагнітаючи обстановку біля воріт Сітало. Така активність нападника принесла йому свої плоди: Сторубльовцев вже в першому матчі чемпіонату став автором результативного удару.

 

Валерій Кривенцов (“Іллічівець” Маріуполь). Тренер

 

ФутболUaЗбірна туру від football.ua:

Воротар – Антон Сітніков (Гірник-Спорт)

Правий захисник – Юрій Буличов (МФК Миколаїв)

Центральний захисник – Іван Мучак (Нива)

Центральний захисник – Ігор Чередниченко (Геліос)

Лівий захисник – Олександр Мигунов (Іллічівець)

На заміну: в резерв символічної збірної туру внесемо сумчанина Артура Западню, який влітку проходив оглядини в прем’єр-ліговому клубі, але все ж залишився в команді Ярошенко. Не все в Полтаві і в нього, і у всієї команди було гладко, але лівий край гостей продовжував носитися, а коли тренер вивільнив його вперед – за рахунок пресингу і тиску на суперників з нічого створив рятівний другий гол.

Правий півзахисник – Антон Шевчук (Оболонь-Бровар)

Центральний півзахисник – Дмитро Мишнєв (Іллічівець)

Центральний півзахисник – Анатолій Масалов (ФК Полтава)

Центральний півзахисник – Ахлетдін Ісраїлов (Динамо-2)

Лівий півзахисник – Андрій Ковальов (МФК Миколаїв)

Нападник – Іван Гребенюк (ПФК Суми)

На вістрі атаки номінально поставимо Гребенюка – швидкий, технічний і напористий гравець сумчан виявився одним з головних творців незабутнього “камбека” своєї команди в Полтаві. За рахунок своєї в’юнкості під кінець матчу він відквитав один гол, та й надалі грав дуже активно. До речі, діяв грамотно – в епізоді, коли пересунулося вперед Пастка забивав другий м’яч, Іван був неподалік і готовий був підтримати порив свого партнера.

Тренер туру – Юрій Ярошенко (ПФК Суми)

У Полтаві підопічні Юрія Ярошенка за 20 хвилин до кінця зустрічі програвали, але зуміли відіграти два голи. З витонченістю, технікою і швидкістю лідерів сумської команди, а також грамотними перестановками, виробленими головним тренером, гості зуміли скористатися розривами в грі суперників і за рахунок швидких атак вирвати почесну нічию.