Футбол.

Першість України: збірні 30-го туру.

Збірна туру від football.ua.

Воротар – Сергій Литовченко (Геліос)

Правий захисник – Володимир Баєнко (Гірник)

На заміну: вже кілька турів сумчани після травми Радченко змушені обходитися без основного правого захисника. Пробували різні варіанти, але в підсумку тут несподівано заграв центрхав Дмитро Швець. Другий тур поспіль він звертає на себе увагу на цій позиції. На цей раз зіграв досить продуктивно і показав, що є сенс розраховувати на нього в цій ролі і надалі.

Центральний захисник – Олег Дмитренко (Сталь Дз)

Центральний захисник – Тарас Бондаренко (ФК Полтава)

Лівий захисник – Андрій Бацула (Зірка)

Правий півзахисник – Олександр Єрмаченко (ПФК Суми)

Чудовий матч видала вся атака сумчан, але ми виділимо Єрмаченко, завдяки активності якого перший тайм перетворився для вболівальників його команди в свято. Олександр за традицією активно і швидко переміщався попереду, відмінно відкривався, а коли загострював з флангів – знаходив товаришів своїми передачами. В результаті сам забив четвертий м’яч «у роздягальню», деморалізовані суперників, а ще став співавтором ще одного гола.

Центральний півзахисник – В’ячеслав Піднебенний (ПФК Суми)

Чудовий матч сумчан проти ФК Тернопіль тримався на швидких випадах з відмінним переходом від оборони до атаки. І в цьому плані гра Піднебенного була наріжним кам’яніючи успіху його команди, адже саме він найчастіше починав атаки в глибині поля, які завдяки його високій культурі пасу неодмінно приводили до загострення. А сам В’ячеслав надзвичайно вдало зіграв в потрібний для команди момент, зрівнявши рахунок і подарувавши сумчанам впевненість у своїх силах.

Центральний півзахисник – Віталій Субочєв (Геліос)

На заміну: вкотре наголошуємо прогрес старожила сумчан Олександра Лебеденка. Швидкий, розумний півзахисник з рідкісним для першої ліги дриблінгом видав відмінний матч проти тернополян, став співучасником в одному з голів, а після перерви впевнено реалізував пенальті.

Лівий півзахисник – Єгор Картушов (Десна)

Нападник – Дмитро Богачов (ПФК Суми)

Якщо судити про успішність роботи тренерського штабу не тільки по турнірним результатам, а й з прогресу їхніх підопічних, сумські фахівці заслужили на компліменти. При них прогресували навіть місцеві футболісти, які, здавалося, вже утвердилися у своєму статусі і амплуа. Не виняток – і Богачов. У цьому сезоні він знайшов себе в новій якості, і в матчі з ФК Тернопіль видав справжній бенефіс – гол і участь ще в двох результативних комбінаціях.

Нападник – Олексій Хобленко (Динамо-2)

Тренера туру – Юрій Ярошенко (ПФК Суми)

Чи чекали ми такого підсумку в матчі Суми – Тернопіль? Навіть з урахуванням очевидного останнім часом ігрової кризи гостей – ні, ні і ще раз ні. По-перше, підопічні Івегеш – суперник дуже небезпечний, незручний, вольовий. По-друге, самі сумчани мали кадрові проблеми і відверто провалили минулий тур. Однак Юрію Ярошенко вдалося належним чином мотивувати підопічних і грамотно вибудувати групу атаки, яка майстерно розкрила однотипну оборону суперників. А такі проблемні точки, як позиція центрфорварда і правого захисника, вдалося компенсувати за рахунок універсалізму гравців і вдумливої роботи тренерів.

 

Збірна турам від UA-Футбол.

Сергій Литовченко (“Геліос” Харків). Воротар.

Ігор Солдат (“Гірник” Кривий Ріг). Лівий захисник

Антон Шендрик (ФК “Олександрія”). Центральний захисник

Олексій Пінчук (“Сталь” Дніпродзержинськ). Правий захисник

Єгор Картушов (“Десна” Чернігів). Лівий півзахисник

Віталій Субочєв (“Геліос” Харків). Центральний півзахисник

Олександр Лебеденко (ПФК “Суми”). Центральний півзахисник

Дуже непросто описувати досягнення сумчан в матчі з “Тернополем”, враховуючи, що центральна зона команди Ярошенко попросту “разоравала” опонентів. Буквально кожен хавбек господарів був на голову сильнішим за свого прямого опонента, зумівши записати на свій рахунок “гол + пас”. Один з них – капітан “городян”, спершу віддав гольову на Котелюха, а потім і сам реалізував пенальті.

Олександра Єрмаченко (ПФК “Суми”). Правий півзахисник

Ще один “винуватець” найбільшої перемоги сумчан в історії Першої ліги. Олександр вже традиційно для себе був активний протягом усього матчу, встигаючи всюди. У скарбничку ж індивідуальних досягнень записуємо “асист” на Поднебенной, з якого був встановлений паритет у рахунку, а також його власний гол.

Олексій Хобленко (“Динамо-2” Київ). Нападник.

Дмитро Богачов (ПФК “Суми”). Нападник.

Які ж обійтися без розташувався на позиції добиваючого форварда “Сум”, який по-справжньому “добив” тернопільську команду. Забитий м’яч, а також участь ще у двох голах – більш ніж достатній привід для потрапляння в нашу збірну.

Роман Локтіонов (“Зірка” Кіровоград). Нападник.

Вадим Євтушенко (“Динамо-2” Київ). Тренер