Біатлон.

Збірна України.

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак прокоментував відсутність на передсезонному зборі національної команди уродженки Сум Анастасії Меркушиної та сумчанки Віти Семеренко.

– Що стосується Насті, то вона разом з батьком, якмй є її особистим тренером, підходили з проханням про підготовку за індивідуальним планом, як раніше. Вони відчувають, що методика, застосована зараз в основній збірній, їм не зовсім підходить і ми дали їм можливість тренуватися з командою “Б” у Миколи Зоца.

Туди ж за словами Володимира Бринзака після першого збору вирушив і уроденец Жовтневого Артем Тищенко.

У Віти Семеренко на першому зборі були проблеми із зубним болем і після повернення з Раубічів в Суми лікарі сказали, що треба мінімум два тижні на лікування. І їхати в такій ситуації в гори без можливості якісного лікування там – це ще один втрачений збір. Тому ми прийняли рішення, що Віта поки залишилася вдома, щоб повністю вирішити ці проблеми, привести себе в порядок і потім повноцінно включитися в роботу з командою. Зі спиною зараз все гаразд. На наступному зборі, який стартує на початку липня, вона повинна бути в строю.