Волейбол.

Збірні України.

voleyНовий 2015 для багатьох європейських юнацьких та молодіжних збірних починається серією відповідальних змагань. Вже цього тижня на континенті пройдуть відразу кілька відбіркових турнірів і в трьох з них візьмуть участь українські збірні.

Так, найстарша з них – молодіжна збірна віком до 21 року – вилітає до Бельгії, де в групі D відбору до чемпіонату світу зіграє з однолітками Португалії (9 січня), Словаччини (10 січня) і господарями поля бельгійцями (11 січня).

До складу нашої збірної увійшли і гравці сумського «Хімпрому-СумДУ» центральні блокуючі Юрій Цепков та Андрій Маринченко, догравальники Євген Кисилюк та Борис Жуков.

Ще одна юнацька збірна країни віком до 19 років виступить в Сербії на відбірковому турнірі до чемпіонату Європи. Честь України захищатимуть, зокрема, і Олександр Туровський, права на якого належать сумському клубу і який на правах оренди виступає за харківську «Юракадемію-ХОВУФК».

Українці свій перший матч проведуть 8 січня з командою Чехії, 10 січня зі збірною Сербії і 11 січня зі шведськими волейболістами.