Біатлон.

Кубок світу.

ibuП’ятий етап Кубка стартував у Рупольдингу. Погода учасникам припіднесла сюрприз – прямо перед стартом гонки над стадіоном пішла злива, що змінився пізніше свіжим снігом.

Збірна України показала непоганий результат, але у підсумку посіла 5-е місце.

На стартовій прямій Анастасія Меркушина втратила палицю і, оскільки на першому відрізку траси не було місця для знаходження тренерів, змушена була доганяти пелотон з великими труднощами у відштовхуванні. Урождженка Сум гідно впоралася з цією проблемою і на стрільбу лежачи прийшла з мінімальним відставанням, а після одного додаткового патрона вийшла десятою. А після ідеального другого рубежу і цілком гідного останнього кола Меркушина передала естафету 6-ю.

Наталія Бурдига провела свій етап просто здорово. Боротися з Габріелою Соукаловою було складно, але на тлі найближчих суперниць українка виглядала достойно. Допустивши по одному промаху на кожному рубежі, Бурдига приємно здивувала ходом на останньому колі дистанції і передала естафету третьою. Відрив від Чехії став уже півторахвилинний, а ось від німкень, які йшли другими – всього 19 секунд.

Студентка СумДУ Ольга Абрамова свій відрізок подолала з трьома запасними патронами у стрільбі стоячи. У підсумку до старту заключного етапу наша команди опинилася на п’ятому місці, програючи найближчим суперницям з Білорусі та Норвегії 18 і12 секунд.

Валі Семеренко на четвертому етапі традиційно дісталися найскладніші суперниці. Конкурувати з Дарьєю Домрачевою спочатку було дуже складно, а ось Тіріл Екхофф мало не надала українкам шанс поборотися за четверту позицію. На стійці норвежка лише останнім додатковим патроном закрила мішень і Валя після ідеальної стійки наблизилася до суперниці на відстань двох секунд. Але фінішне коло норвежка пройшла швидше, і збірній України довелося задовольнятися п’ятим результатом, який став для нас поки що кращим у цьому сезоні.

Кубок світу

Рупольдинг, Німеччина

Естафета 4х6 км

Жінки

1. Чехія (0 + 9) +1: 23.57.7
2. Білорусь (0 + 6) +1: 13.3
3. Німеччина (1 + 6) +1: 39.3
4. Норвегія (0 + 13) +2: 39.2
5. Україна  (0 + 7) +2: 49.7
6. Франція (0 + 17) +3: 55,3
7. Польща (2 + 10) +4: 14.4
8. Росія (2 + 13) +4: 36.5