Кращі з кращих.

В актовій залі Сумського державного університету відбулися урочистості «Спортивна особистість Сумщини-2012».

Про це повідомляє сайт Сумської обласної ради.

«Кращою спортсменкою з олімпійських видів спорту» стала Заслужений майстер спорту України, біатлоністка, яка виборола золоту медаль в складі естафетної команди на Чемпіонаті Європи та срібну нагороду на Чемпіонаті світу з біатлону Віта Семеренко.

«Кращим спортсменом з олімпійських видів спорту» – Заслужений майстер спорту України, бронзовий призер Олімпійських ігор в Лондоні Тарас Шелестюк.

«Кращою спортсменкою з не олімпійських видів спорту» – чемпіонка світу та Європи з панкратіону Вікторія Синявіна.

«Кращим спортсменом з не олімпійських видів спорту» – двократний чемпіон світу з панкратіону, срібний призер чемпіонату Європи Олександр Висоцький.

«Кращим тренером молодих спортсменів з олімпійських та не олімпійських видів спорту» – тренер-викладач з біатлону обласної ДЮСШ «Динамо» Василь Крот.

«Кращим тренером з олімпійських видів спорту» – тренер з боксу обласної ДЮСШ «Колос», Заслужений тренер України Володимир Вінніков.

«Кращим тренером з не олімпійських видів спорту» – тренер з панкратіону СДПУ ім.А.С.Макаренка, заслужений тренер України Сергій Чередніченко.

«Кращим молодим спортсменом з олімпійських видів спорту» – Юлія Журавок, яка виборола І місце в естафетній гонці на чемпіонаті світу з біатлону серед дівчат.

«Кращим молодим спортсменом з не олімпійських видів спорту» – чемпіон світу з карате-до Андрій Панченко.

«Кращим вчителем фізичної культури» став вчитель Сумської загальноосвітньої школи №18 Володимир Кленишев за підготовку команди школи у Національному Кубку шкільного футболу Євро-2012.

У номінації «Сильні духом» переможницею стала чемпіонка світу серед спортсменів з вадами слуху Анна Шостак.

«Кращою командою з ігрових видів спорту» були визнані чемпіонки України з хокею на траві, срібні призерки Кубку Європейських чемпіонатів з індорхокею – спортсменки Муніципального спортивного клубу «Сумчанка». Тренер Світлана Макаєва.

Також за високі досягнення у спорті кубком Міністерства освіти і науки за зайняте ІІ місце у Всеукраїнському спортивному рейтингу серед національних, класичних та технічних університетів нагороджено Сумський державний університет.