Легка атлетика.

Сумський легкоатлет включений до Зали Слави IAAF.

Дворазовий Олімпійський чемпіон, багаторазовий рекордсмен світу зі спортивної ходьби, Почесний громадянин міста Суми Володимир Голубничий став одним з 24-х найвидатніших легкоатлетів світу, чиї імена ввійшли до Залу слави Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ).

Зал слави ІААФ офіційно буде відкрито 24 листопада 2012 року в Барселоні з нагоди святкування 100-річчя цієї міжнародної організації.

Легенда світової легкої атлетики Володимир Голубничий, уродженець Сум, є одним з небагатьох спортсменів, які змагалися на 5 або більше Олімпійських іграх.

«Неймовірна кар’єра Голубничого зробила його включення до Залу слави ІААФ безсумнівним, – прокоментував президент ІААФ Ламін Діак. – Він не лише підтверджував звання Олімпійського чемпіона і рекордсмена світу. Тривалість його міжнародної кар’єри була дійсно вражаючою. Срібна і бронзові нагороди дали йому загалом 4 олімпійські медалі. Голубничий, який уперше свої лідерські позиції продемонстрував у 1955 році, був ще досить у хорошій формі і на Олімпіаді 1976 року, де посів 7 місце!»

Зазначимо, що до Залу слави включено ще одного видатного українського атлета – Сергія Бубку, чий світовий рекорд у стрибках з жердиною 6.15 м упродовж двох десятиліть залишається захмарним показником для спортсменів.