Футбол.

До Сум завітав єдиний кандидат на посаду голови Федерації футболу України Анатолій Коньков.


Футбольний функціонер відвідав дитячо-юнацьку спортивну школу «Зміна» та був вражений масштабами розгорнутих тут робіт. Каже, побував у казці, з якої не хочеться повертатися до звичайних повсякденних справ.

Після того як чинний президент Федерації футболу України Григорій Суркіс оголосив про свою відставку, відразу почали з’являтися нові кандидатури на цю посаду. Одначе наразі кандидатура єдина – це Анатолій Коньков. А відтак можна сміливо говорити про нього як про майбутнього президента федерації футболу. Футбольний функціонер відвідує всі області країни, сьогодні завітав і на Сумщину. Тим, що побачив на території дитячо-юнацької спорт школи «Зміна» був просто вражений. Одначе, каже не варто створювати неймовірну ейфорію – треба прагматично працювати далі, і результат буде ще приголомшливіший.

«Если все вот это что я вижу взять и начинить хорошей начинкой тренерской мы справимся с любой задачей. Вот тот лозунг который был лет 50 назад – все лучшее детям мы сейчас воплощаем в жизнь» 

А потім Анатолій Коньков взяв участь у виконкомі Федерації футболу Сумщини. Перед головними футбольними функціонерами області кандидат у президенти ФФУ презентував свою передвиборчу програму. Головна роль у ній відведена масовому футболу, який має охопити всі неохоплені раніше куточки, міста та селища, найпопулярнішим видом спорту у світі, а також об’єднати всі його види та напрямки.

«Наша программа – это массовый футбол, а это все – и пляжный футбол, и женский, и красной линией – детско-юношеский футбол»

Одначе, щоб здійснити ту систему змін, яку намітив для себе футбольний чиновник, потрібна спільна робота всіх ланок федерації та, насамперед, допомога та плідна співпраця обласних федерації, таких як сумська.

«Мы надеемся и уверены в том, что сообща мы сможем все сделать, при открытости и компетентности мы сделаем шаг в перед»

Також одним з ключових пунктів програми Анатолія Конькова є перегляд питання стосовно легіонерів та зменшення їх кількості в українському футболі. Словом, напевно всі ці програмні завдання після конгресу ФФУ, що відбудеться другого вересня та на якому пан Коньков має бути обраним президентом, почнуть активно втілюватися та внесуть зміни у футбольне та навколо футбольне життя України.

Анатолій Кравченко, для SPORT.SUMY.UA