Бокс.

Тарас Шелестюк: «В останньому раунді француз весь час бігав по рингу та не хотів боксувати»

Півфіналіст Олімпійських ігор у Лондоні, українець Тарас Шелестюк, поділився враженнями від чвертьфінального поєдинку проти француза Алексіса Вастіна, розповів про подану французьким спортсменом апеляцію та про свого майбутнього суперника. Інтерв’ю Тараса на сайті ФБУ.

– Тарасе, в першу чергу хочу привітати тебе з завойованою, як мінімум, бронзовою нагородою Олімпійських ігор! Так тримати!

– Дякую. Для мене це велике досягнення. Дуже приємно, що вдалося пробитися до четвірки найкращих боксерів Олімпійських ігор у вазі до 69 кг. Але зупинятися на цьому досягненні я не маю наміру.

– Чвертьфінальний поєдинок проти француза Алексіса Вастіна пройшов доволі нервово. Рівність за очками зберігалася усі три раунди. Після фінального гонгу відчував напруження? Не хвилювався, що можеш припинити виступи на Олімпіаді?

– Хвилювання, звичайно, було. Бій вийшов доволі напруженим. Проте я був повністю впевнений у своїй перемозі.

– Коли рефері поєдинку підняв твою руку, як переможця, особливих радощів у тебе помітно не було …

– Як я вже сказав, бій склався для мене доволі таки непросто. Багато чого не виходило… Взагалі, те як я боксував мені не дуже сподобалося… Звідси така реакція. Можу лише сказати, що я робив все можливе для перемоги і радий, що у підсумку зміг вийти переможцем з цього поєдинку.

– Досвід поєдинків проти француза в тебе вже був. Останній раз ти боксував проти Алексіса Вастіна у недалекому 2011 році на чемпіонаті світу. Тоді ти переміг французького боксера з впевненим рахунком 18:11. Можливо свою роль зіграла недооцінка суперника?

– Про це навіть мови бути не може. На француза я налаштовувався дуже серйозно, адже розумів, що він буде намагатися будь-що відігратися за минулорічну поразку. Та й взагалі, на Олімпійських іграх не можна боксувати у півсили, адже варто припуститися лише однієї помилки – і ти за бортом змагань.

– Згоден… А чи не могла вплинути на результат поєдинку неправильно обрана тактика?

– Можливо…

– Який з відрізків двобою проти Алексіса Вастіна можеш занести до свого активу?

– 1-й та 3-й раунди. Згоден лише з тим, що другий раунд ми провели рівно. В останній трихвилинці, як на мене, я діяв більш продуктивно, наносив велику кількість ударів, а француз, в свою чергу, весь час бігав по рингу та не хотів боксувати.

– Як мені відомо, французька сторона направила протест до AIBA на перегляд результату вашого чвертьфінального поєдинку. Яка подальша доля цього протесту?

– Подробицями не цікавився, але точно знаю, що його відхилили. Я взагалі не зрозумів на що вони розраховували!?

– Свій наступний поєдинок на Олімпійських іграх ти проведеш проти господаря рингу, британця Фредді Еванса. Пригадуючи нещодавній бій українця Євгена Хитрова, на душі стає доволі таки моторошно. З «гостями» Олімпіади, якщо їх супротивниками є британські боксери, тут обходяться не дуже чемно…

– Є в цьому правда. Для мене найголовніше буде вийти в ринг та продемонструвати усі свої найкращі якості, щоб у жодного рефері навіть думки не було тиснути не на ті кнопки.