Пляжний волейбол.

Світова Серія з волейболу пляжного.

Вперше за останні 2 роки українська команда пробилась в основну сітку турніру Світової Серії з пляжного волейболу.

Українська пара Валерій Самодай/Сергій Попов розпочала боротьбу з кваліфікаційного етапу. Оскільки в 2011 році українці не приймали участь в міжнародних рейтингових турнірах, то на даному етапі в них був найнижчий 32-ий рейтинг, що вивело їх на пару зі Швейцарії (з 1-им рейтингом). Але це й факт не завадив українськім пляжникам нав’язати швейцарцям свою гру та здобути перемогу з рахунком 2:0 (25-23, 21-19).

Наступними суперниками на шляху до основної сітки турніру стали казахи, які також ще жодного не пробивались до основної сітки турнірів Світової Серії. В результаті запеклої та нервової гри, перемогу в якій все ж святкували Сергій Попов та Валерій Самодай – 2:1 (21-19, 14-21, 15-9).

Таким чином українські пляжники пробились до групового етапу основної сітки, де знову ж таки, за відсутності рейтингових очок, на них чекатимуть дуже сильні суперники: Алісон-Емануель (BRA) – чемпіони Світу 2011, краща пара Світового туру; Клемперер-Коренг (GER) – третя команда Німеччини; Ху-Ву (CHN) – краща пара Китаю.