Футбол.

«Севастополь» і «Нафтовик» гратимуть без глядачів.

Зустріч першого туру нового сезону Першості країни серед команд першої ліги, в рамках якої ФК “Севастополь” прийме “Нафтовик” з Охтирки, пройде без глядачів згідно з постановою контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ.

В жовтні минулого року КДК ПФЛ прийняв рішення про проведення матчу ФК “Севастополь” – ФК “Одеса” при порожніх трибунах в якості покарання за неналежну поведінку ряду кримських уболівальників.

Клуб оспорив це рішення, у зв’язку з чим воно перейшло в розряд «умовних» на 3 домашніх матчу з урахуванням того, що може стати безумовним в разі повторного порушення уболівальниками команди пунктів 7-11 Додатків до Дисциплінарних правил ФФУ.

Проте порушення з боку певної частини відвідувачів стадіону, упевнених в своїй безкарності, продовжувалися і надалі. В результаті Дисциплінарний комітет ПФЛ прийняв рішення «з метою недопущення порушень громадського порядку до, в час і після матчу в майбутньому, застосувати до ПФК «Севастополь» дисциплінарні санкції у вигляді проведення перших ТРЬОХ домашніх матчів в спортивному сезоні 2012/2013 без глядачів».

Клуб 5 червня подав скаргу на це рішення ДК ПФЛ у Федерацію футболу країни. А 21 червня контрольно-дисциплінарний комітет прийняв рішення про скорочення терміну дискваліфікації стадіону з 3 матчів до одного і про збільшення грошового штрафу у декілька разів. При цьому залишився в силі пункт про заборону використання даної спортивної споруди для проведення футбольних матчів в разі повторення порушень.

Таким чином, матч 1-го туру Чемпіонату України по футболу серед команд першої ліги, в якому ФК «Севастополь» 14 липня прийматиме «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка), пройде без глядачів. Квитки на цей матч продаватися не будуть.