Біатлон.

Чемпіонат світу в Рупольдінгу стартував…

Перемога збірної Норвегії була присуджена скандинавам після того, як золото чемпіонату відсвяткували словенці!

Ключовий епізод гонки стався в стрільбі стоячи на третьому етапі. Тоді сталася осічка на першій мішені, по якій проводив стрільбу Уле-Айнар Бьорндален. Через збій установки йому довелося пробігти зайве штрафне коло…

Гонка закінчилася тим, що першими фінішну межу першими сенсаційно перетнули словенці. Другим до фінішу добрався Еміль Свендсен. Але після фінішу від результату Норвегії відняли 28 секунд, що дозволило скандинавам здобути перше золото чемпіонату!

14-е місце збірної України навряд чи можна назвати вдалим початком чемпіонату для нашої команди.

1. Норвегія (1+11) 1:12:29.3

2. Словенія (0+7) +20.2

3. Німеччина (1+10) +32.8

14. Україна (1+12) +3:16.5

На першому етапі за збірну України бігла Наталія Бурдига. Наталія чисто відстрілялася на лежці, але допустила два промахи на другому вогневому рубежі і передала естафету Віті Семеренко 10-ій.

Віта Семеренко із стрільбища після першої стрільби (з штрафнім колом) вирушала вже 16-ою. На стійці Віта відстріляли “чисто” і вийшла із стадіону 15-ою, але відставання від лідера залишилося тим самим.

Два промахи на “лежці” відсунули Андрія Деріземлю на 17-е місце. На “стійці” Андрій допустив один промах і зумів піднятися на 14-е місце з відставанням від лідера 2:53 хвилин при виході із стадіону. А естафету Сергію Семенову Андрій передавав 15-м.

Сергій Семенов допустив два промахи на “лежці”. На “стійці” у Сергія також були два промахи і він виходив із стадіону 14-м з відставанням від лідера 2:42 хвилини. Фінішну межу він також пересік 14-м.