Бокс.

Оновлений рейтинг AIBA.

Традиційно по завершенню чемпіонатів світу, Міжнародна асоціація любительського боксу AIBA оновлює рейтинг боксерів. За підсумками цьогорічного світового форуму боксери Національної збірної України суттєво покращили свій рейтинг та прогнозовано вийшли на передові позиції!

Вагова категорія до 49 кг.

У найлегшій ваговій категорії найвище місце серед українців посів ДЕНИС ШКАРУБО. Наразі Денис 45-й з 150 очками в активі! В порівнянні з останнім оновленням рейтингу у 2009 році, українець втратив одну позицію.

Вагова категорія до 52 кг.:

У даній ваговій категорії на 16-му місці розташувався одесит ГЕОРГІЙ ЧИГАЄВ. В порівнянні з 2009 роком, Георгій втратив 4-ри позиції. В активі нашого боксера 600 очок.

Вагова категорія до 56 кг.:

Нажаль, але на сьогоднішній день жоден з українців не зміг увійти до 49-ти найкращих боксерів даної вагової категорії.

Вагова категорія до 60 кг.:

Дворазовий Чемпіон світу ВАСИЛЬ ЛОМАЧЕНКО посів третє місце світового рейтингу! В активі нашого боксера 1200 очок! Цікаво, попереду нашого чемпіона розташувалися італієць Доменіко Валентино (2-ге місце 1300 очок) та кубинець Ясніель Толедо Лопез (1-ше місце 1600 очок), яких, доречі, Василь здолав у півфіналі та фіналі останнього світового форуму відповідно.

Вагова категорія до 64 кг.:

Впевнено увірвався до світового рейтингу ДЕНИС БЕРІНЧИК. На останньому чемпіонаті світу Денис посів друге місце, що дозволило нашому боксеру одразу стрибнути на сьому сходинку у загальному рейтингу AIBA.

Вагова категорія до 69 кг.:

З 21-го (за підсумками 2009 року) місця і одразу у лідери світового рейтингу вийшов українець ТАРАС ШЕЛЕСТЮК з 1700 очками в активі. Позаду нашого боксера залишилися індус Крішан Вікас (1300 очок) та Фредді Еванс (Уельс) 1150 очок.

Вагова категорія до 75 кг.:

Лідером даної ваги став українець ЄВГЕН ХИТРОВ. Після феєричного виступу на останньому чемпіонаті світу, Євген впевнено зайняв перше місце світового рейтингу. В активі нашого боксера 1200 очок.

Вагова категорія до 81 кг.:

До 50-ки найкращих даної вагової категорії увійшли одразу двоє українців. На 31 місці опинився чверть фіналіст останнього світового форуму, володар олімпійської ліцензії, ОЛЕКСАНДР ГВОЗДИК. На 41-му місці розташувався ДМИТРО БУЛГАКОВ з 250 очками в активі.

Вагова категорія до 91 кг.:

Лідер збірної України ОЛЕКСАНДР УСИК, завдяки перемозі на останньому чемпіонаті світу увійшов до лідируючої трійки світового форуму. Набравши 1200 очок, Олександр впевнено посів третє місце.

Вагова категорія понад 91 кг.:

З третьої на 28 сходинку спустився наш суперважковаговик РОМАН КАПІТОНЕНКО. Причиною тому стала поразка українця на останньому світовому форумі вже у другому колі змагань. На 32-му місці розташувався ОЛЕКСАНДР СКОРИЙ. В порівнянні з 2009 роком, Олександр також втратив декілька позицій.