Біатлон.

На базі «Тисовець» пройшов Відкритий літній чемпіонат України з біатлону.

Спринтерську гонку на лижеролерах у чоловіків (10 км, два вогневих рубежі) виграв нині представник Чернігівщини Андрій ДЕРИЗЕМЛЯ. Андрій відстрілявся «на нуль» і майже на 50 секунд випередив сумчанина Олександра БІЛАНЕНКА. Олександр, як і Сергій СЕДНЄВ, якій фінішував третім, відстрілявся «чисто», але програв переможцю на трасі.

Представники Сумщини Антон ЮНАК, Михайло СЕРДЮК, Валерій БОРЗИЛЕНКО, Микола СВИСТЮЛА, Дмитро ПУСТОВАЛОВ, Богдан ТЕРЛЯКІВСЬКИЙ, Станіслав САМКО, Ярослав ЛЕЛЮХ, Андрій ДОЦЕНКО, Ігор БІЛОУС та Сергій ХОВЗУН показали шостий, тринадцятий, п’ятнадцятий, двадцять сьомий, тридцятий, тридцять четвертий, тридцять п’ятий, сорок третій, сорок четвертий, сорок сьомий та сорок дев’ятий час відповідно.

У жінок (7,5 км) золото виборола тернопільчанка Олена ПІДГРУШНА. Олена стріляла без промахів і на фініші була майже на півхвилини раніше за сумчанку Валю СЕМЕРЕНКО (яка в стрільбі стоячи одного разу схибила). «Бронзу» виборола Наталя БУРДИГА яка представляє Харківщину.

Віта СЕМЕРЕНКО фінішувала за крок до подіуму. Слідом за нею фінішну стрічку перетнула Інна СУПРУН. Представниця Сумщини Наталя ТИХОВОВА фінішувала десятою, Лідія ШЕК – тринадцятою, Оксана ТКАЧЕНКО – двадцятою, Поліна СКВОРЦОВА – двадцять другою, Богданна ШАГАНДІНА – двадцять четвертою, Яна ПУСТОВАЛОВА – тридцять другою. За Яною фінішували Тетяна ПРИХОДЧЕНКО, Олена ЛЕДЕНКО та Тетяна ПЕТРОВА.

Наступного дня в гонці переслідування (12,5 км, 4 вогневі рубежі) Олександр БІЛАНЕНКО знов став другим знов поступився Андрію ДЕРЕЗЕМЛІ. Сергій СЕДНЄВ боротьбу за бронзу програв Роману ПРИМІ.

Жінки долали дистанцію в 10 кілометрів. Краще за суперниць з трасою і стрільбою впоралась Наталя БУРДИГА. «Срібло» для Сум відорала Віта СЕМЕРЕНКО, другу «бронзу» Інна СУПРУН. Відзначимо, що Валя СЕМЕРЕНКО як і Олена ПІДГРУШНА не стартували на цій дистанції.

В мас-старті змагались молоді біатлоністи. У жінок кращий результат сумчанок – дев’яте місце Поліни СКВОРЦОВОЇ, у чоловіків – четверте Дмитра ПУСТОВАЛОВА.