Легка атлетика. Турнір на призи Ю.БІЛОНОГА.

В цьогорічних змаганнях на призи нашого земляка, олімпійського чемпіона Афін у 2004 році зі штовхання ядра Юрія Білонога, взяли участь півтисячі юнаків та дівчат з України, Росії та Білорусі. На турнірі вони виборювали майже півсотні комплектів нагород у бігових та технічних видах легкої атлетики у трьох вікових категоріях, від 15 до 18 років.

В перший день змагань нагородили дівчат та хлопців молодшого і старшого віку, які змагалися за призові місця у штовханні ядра. Серед юнаків старшого віку першим став сумчанин Дмитро Островський (штовхання ядра) – вихованець дитячо-юнацької спортивної школи імені Володимира Голубничого.

У спортивній ходьбі на 2000 метрів серед дівчат першою стала Ксенія Білова – також випускниця дитячо-юнацької спортивної школи імені Володимира Голубничого.

Сумчанин Володимир Супрун на дистанції у двісті метрів встановив рекорд цього турніру. Вже другий в цих змаганнях. Шістдесят метрів він пробіг також з рекордним результатом у 6,96 секунди і став кандидатом у майстри спорту.

У другий день змагань молоді атлети Сумщини найчастіше за інших спортсменів з трьох країн піднімались на найвищу сходинку п’єдесталу. Так золото в спортивній ходьбі виборов Євген Ткаченко (вихованець школи Володимира Голубничого). В бігу на дистанції в три тисячі метрів білопільчани Ганна Щербак та Микола Зарицкий (вихованці ДЮСШ Юрія Білонова), не залишили суперникам ніяких шансів на перемогу.

Десятий ювілейний легкоатлетичний турнір на призи олімпійського чемпіона нашого земляка Юрія Білонога для вихованців дитяче-юнацьких спортивних шкіл області склався більше ніж вдало. Атлети Сумщини вибороли  тридцять п’ять медалей серед шести десятка команд  спортивних шкіл трьох країн. Кожна третя їхня нагорода –  вищого ґатунку.