Карате.

Напередодні жіночого свята в залі Сумського держуніверситету пройшли змагання Відкритого чемпіонату міста Суми з карате серед студентів та школярів. Ці змагання відбірковий цикл до Чемпіонату Світу серед студентів в Чорногорії  зібрали більш ніж 150 учасників з 13 команд, в їх числі 2 майстри спорту міжнародного класу, 4 майстри спорту, 3 члени збірної команди України.

В змаганнях студентів найбільше особистих перемог у представників інституту фізкультури. Першими в своїх видах стали Ігор УГНІЧ, Віталій ГУТЕНКО, Олексій КРУТОВ, Марія БОНДАРЕНКО та Лілія КУДІНОВА (інститут фізкультури), Заяц КРІСТІНА, Сергій ЛОТОХ та Марина ЄРЬОМІНА (СумДУ), а також Артур ШНІТКЕ (УАБС). В командних ката першими були юнаки СумДУ Віталій ВІРЧЕНКО, Павло ПОЛЯКОВ та Андрій ЛИТВИНЕНКО.

В командному заліку перемогла збірна СумДУ, на другому місці інститут фізкультури СДПУ ім. А. С. Макаренка, третя команда УАБС. Запорукою високого досягнення СумДУ стали незмінна увага до спорту ректора Анатолія Васильвича ВАСИЛЬЕВА та чітка робота кафедри фізичної культури (завідуючий Анатолій Єгорович ШЕПЕЛЄВ) і спортклубу (директор Юрій Борисович ТОКАРЄВ).

2010-02 ЧГ 063 В змаганнях школярів традиційно першою була команда «Терра-СКІФ» (тренери Анатолій ЛОЗОВИЙ та Віталій ГУТЕНКО) – 10 золотих, 6 срібних та 7 бронзових медалей. На другому місці ДЮСШ «Авангард». (тренери Ігор УГНІЧ) – по 4 медалі кожного достоїнства. Третіми фінішували представники ДЮСШ Ямпільського району (тренер Святослав БЕСПАЛИЙ) 3 золота, по 1 сріблу та бронзі.