Індорхокей.

4 березня відбулась підсумкова прес-конференція, присвячена проведенню Кубку європейських чемпіонів. З журналістами враженнями від турніру та планами щодо розвитку хокею в Сумах поділилися міський голова Геннадій МІНАЄВ, директор Муніципального спортивного клубу “Сумчанка” Родіон КОЧУБЕЙ та головний тренер команди “Сумчанка” Світлана МАКАЄВА.

фото Т. Смілик

фото Т. Смілик

Міський голова Геннадій Мінаєв назвав українським проривом проведення в Сумах турніру за Кубок європейських чемпіонів.

“Звичайно, нам прикро, що наші дівчата не здобули перемогу та не стали призерами чемпіонату, але окрім цих завдань, покладених на команду, ми ставили за мету провести турнір на високому рівні. І нам це вдалось”, – впевнений МСК “Сумчанка” Родіон Кочубей. – “Керівництво Європейської хокейної федерації високо оцінило нашу роботу. І вчора я отримав пропозицію подати заявку на проведення чемпіонату Європи з індорхокею. Нагадаю, що в січні наша збірна в Дуйсбурзі стала чемпіоном”.

фото Д. Собакар

фото Д. Собакар

Головний тренер команди “Сумчанка” Світлана Макаєва, коментуючи гру своїх підлеглих, зазначила, що усього за місяць практично не можливо було одним складом та ще й з такими втратами, як перехід кращих гравців клубу Марини ВІНОГРАДОВОЇ та Ольги ГРИЗОДУБ до інших європейських клубів, перемогти не слабких суперників на турнірі такого рівня.

“Це дуже велике навантаження на команду”, – говорить пані Світлана. “Відповідальність команди перед вболівальниками була настільки великою, що після невдалої гри за бронзові нагороди дівчата згодні були обміняти Кубок чемпіонів Європи на Кубок європейських чемпіонів, тільки б не засмутити своїх прихильників”, – поділилися з журналістами головний тренер команди “Сумчанка” Світлана Макаєва. – “Я не бажаю коментувати дії суддів, але ті, хто спостерігав за ходом турніру, змогли переконатися у дещо упередженому ставленні до нашої команди. Дівчатам важко було у психологічному плані, їм не вистачило спокою”, – зізналася Світлана Макаєва.

“Ми будемо і далі рухатись у напрямку покращення спортивної інфраструктури міста. В нас багато планів, але все залежить від економічної ситуації в країні та місті”, – сподівається міський голова Геннадій Мінаєв. – “Серед існуючих спортивних споруд є ідея провести їх спеціалізацію. Наприклад, спорткомплекс ЧРЗ – у футбольному напрямку, а “Авангард” – у легкоатлетичному. Водночас, необхідно вирішити з нинішніми власниками питання передачі цих об’єктів до комунальної власності. Лише після цього спортивна інфраструктура міста здатна буде проводити змагання всеукраїнського рівня”, – підкреслив міський голова.

meria.sumy.ua